Bucate alese

Bucate alese

Akee cu cod sarat

Pentru 4 portii de akee cu cod sarat sunt necesare urmatoarele ingrediente :
  • 700 grame cod sarat, muiat in apa rece
  • 2 banane decojite, semicoapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
  • 1 ardei verde iute mic, fara seminte si tocat
  • 1/2 lingurita rasa frunze de cimbru proaspat sau uscat
  • Piper negru proaspat macinat
  • 400 grame rosii din conserva, scurse si tocate
  • 550 grame akee ( vezi GLOSAR ) din conserva in saramura, scurse si clatite
  • 1 avocado mic, taiat in jumatate, fara sambure, decojit si o rosie mare, ambele tocate mare, pentru ornat
Timp de preparare : 25 minute
Muiere : 24 pana la 48 de ore
Timp de gatire : 50 minute


MOD DE PREPARARE :

  1. Se scurge codul muiat, se pune intr-o cratita mare si se acopera cu 2,5 litri de apa rece. Se pune la fiert, iar cand fierbe, se schimba apa si se pune din nou la fiert. Cand clocoteste se reduce focul, se acopera si se fierbe la foc mic 15-20 de minute, pana cand codul se desprinde usor cand este incercat cu o furculita. Se scurge, se curata de piele si de oase, apoi se desface carnea in bucati mari si se lasa deoparte.
  2. Intre timp se taie capetele bananelor, se pun intr-o tigaie mare si se acopera cu apa. Se pun la fiert, iar cand clocotesc se reduce putin focul si se fierb 15 minute. Se scurg, se lasa sa se raceasca, se taie felii groase si se lasa deoparte.
  3. Se incinge uleiul intr-o caserola mare, putin adanca, rezistenta la foc. Se prajesc usturoiul, ceapa si ardeiul iute pana se moaie, apoi se adauga cimbrul, putin piper negru si rosiile din conserva. Cand incep sa fiarba se adauga bucatile de peste si se mai tin pe foc 5 minute, amestecand. Se adauga akee si feliile de banane, se acopera si se mai tin la foc 3-5 minute, apoi se orneaza si se servesc.
Sfaturi practice :
Daca nu gasiti akee in magazine, puteti inlocui cu callalloo sau spanac tocat in amestecul de usturoi si ceapa.


Feliile dulci de banane si akee cremoase insotesc codul sarat in aceasta mancare gustoasa, cu garnitura de avocado.


POFTA BUNA !

1 comentarii:

Anonim spunea...

Hello there! I simply would like to offer you a
huge thumbs up for the great information you have
got right here on this post. I am coming back to your site for more soon.

Also visit my page :: CasieIDlabaj

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/