Ingrediente necesare pentru a obtine 10 clatite cu diametrul de 20 cm :
- Se pun intr-un vas faina cernuta si sarea. Se face o groapa in mijloc si se amesteca treptat oul cu un tel lung sau cu o lingura de lemn, adaugand putin lapte atunci cand amestecul se intareste, pana cand se incorporeaza toata faina si cam jumatate din cantitatea de lapte.
- Se bate circa 2 minute, apoi se adauga restul de lapte si untul, daca am optat pentru el. Se acopera si se lasa sa stea 30-60 minute.
- Pentru prajirea clatitelor, se amesteca aluatul si se toarna intr-un vas gradat. Se unge cu ulei vegetal o tigaie de care nu se lipeste (compozitia noastra), cu diametrul de 20 cm, si se incinge pana cand iese un abur usor albastrui.
- Se toarna 1/10 din aluatul de clatite in tigaie (circa o jumatate de polonic de marime medie), si inclinam tigaia in asa fel incat aluatul sa cuprinda tot fundul. Se prajeste circa 1-2 minute la foc mediu, pana se rumeneste usor, se intoarce cu o paleta si se prajeste 1 minut si pe partea cealalta.
- Clatita se trece pe o farfurie si se acopera cu hartie impermeabila la grasime. In acelasi fel se face si restul de aluat care a mai ramas in vas.
- Daca nu se folosesc imediat, clatitele se pot pastra in frigider 2-3 zile intr-o punga de plastic sau se congeleaza.
Daca dorim o cantitate mai mare, dublam sau triplam cantitatile ingredientelor obtinand astfel 20 sau 30 de clatite!
POFTA BUNA !
1 comentarii:
Sotia mea a lipit de tigaie toate clatitele.Ajutor !
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: