Bucate alese

Bucate alese

Aripioare de pui cu varza de Bruxelles

Pentru 4 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente :

  • 600 grame aripioare de pui
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 50 grame unt
  • 50 ml ulei
  • 100 grame ardei colorat
  • 1 lamaie
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatire : 30 minute



MOD DE PREPARARE :
  1. Varza de Bruxelles se spala, se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu putina sare si se scurge de apa. Daca avem Varza de Bruxelles congelata nu o mai fierbem, o lasam sa se dezghete, o scurgem bine de apa dupa care o punem direct in tigaie.
  2. Intr-o tigaie topim untul, strecuram lamaia, punem varza, jumatate din cantitatea de sare si piper, cateva feliute de lamaie, apoi le calim la foc mic.
  3. Aripioarele de pui se curata, se spala, se condimenteaza, se pun intr-o tava cu ulei si putina apa, dupa care se pun in cuptorul incins la 180°C pentru circa 25-30 minute.
  4. Cu 10 minute inainte de a fi scoase aripioarele de pui din cuptor, se adauga si varza Bruxelles, ( se lasa impreuna cele 10 minute ramase ), iar cand sunt gata se servesc cu decor din ardei colorat si feliute de lamaie.

                                                                  POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/