Bucate alese

Bucate alese

Bulion de legume

Bulionul este o zeama foarte concentrata din carne sau legume, folosit ca baza in diferite retete culinare.
Pentru a prepara 2,5 litri de Bulion de legume sunt necesare urmatoarele ingrediente :

  • 450 grame napi, curatati si taiati cubulete
  • 450 grame morcovi, curatati si taiati rondele
  • 450 grame ceapa, curatata si taiata felii
  • 450 grame praz, curatat, taiat rondele si spalat
  • 1 capatana intreaga de usturoi
  • 1 legatura mica de leustean
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura de patrunjel
  • 24 boabe de piper negru
  • 4 litri de apa


Timp de preparare : 30 minute
Timp de gatire : 4 ore si 30 minute
Timp de racire : 3-4 ore
MOD DE PREPARARE :

  1. Se pun toate ingredientele intr-o oala de supa sau intr-o cratita mare si se fierb incet, pana dau in clocot. Apoi, se acopera partial si se fierb la foc mic circa 4 ore.
  2. Dupa fierbere, se strecoara intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda, curata, apoi se scot legumele.
  3. Se acopera vasul cu o panza curata, apoi se lasa la racit 3-4 ore. Bulionul se poate tine in frigider pana la 5 zile, sau se congeleaza.


POFTA BUNA !

1 comentarii:

Anonim spunea...

Am incercat si a iesit foarte bine ! MS.

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/