Majoritatea retetelor sunt pentru 4 persoane si in unele cazuri sunt pentru 6 persoane.
Daca pregatiti masa numai pentru 2 sau 3 persoane sau pentru o petrecere de 8 sau 12 persoane, pur si simplu injumatatiti sau dublati, dupa cum este cazul, cantitatile ingredientelor.
Daca nu aveti la indemana un cantar, iata cum puteti aprecia cantitativ cateva alimente:
- 1 lingurita cu apa, vin, lapte: 4-5 ml
- 1 lingurita cu faina: 8-9 grame
- 1 lingurita cu zahar tos: 12 grame
- 1 lingura cu apa, vin, lapte: 14-15 ml
- 1 lingura cu varf cu faina: 25 grame
- 1 lingura rasa cu faina: 15 grame
- 1 lingura cu unt: 25 grame
- 1 lingura cu zahar tos: 30 grame
- 1 lingura cu zahar pudra: 25 grame
- 1 pahar cu apa, vin, lapte: 250 ml
- 1 pahar cu faina: 125 grame
- 1 pahar cu zahar tos: 200 grame
- 1 pahar cu zahar pudra: 160 grame
- 1 pahar cu ulei: 245 ml
In unele retete, se fac trimiteri care apar in paranteze in lista de ingrediente sau in instructiuni. Acestea se refera la retetele de baza corespunzatoare, la indicatii pentru prepararea legumelor si la tehnici cum ar fi obtinerea fileurilor de peste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: