Bucate alese

Bucate alese

Cartofi umpluti cu crab si spanac

Pentru 4 portii avem nevoie de :

  • 4 cartofi copti, fiecare de circa 230 grame
  • 200 grame carne de crab zdrobita, proaspata, din conserva sau congelata
  • 250 grame frunze de spanac congelate, dezghetate, scurse si stoarse
  • 2-3 linguri rase de iaurt
  • 2-3 linguri rase de smantana
  • 3 lingurite rase mustar cu tarhon
  • 1 varf de lingurita rasa de piper cayenne
  • 1/4 lingurita rasa boia
  • 2 linguri marar proaspat si frunze tocate de ceapa verde
  • Frunze de salata creata si fire de marar, pentru ornat

Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 30 minute




Cartofii scobiti sunt umpluti cu un amestec consistent  si gustos din carne de crab, frunze fragede de spanac si cu miezul lor zdrobit, sunt o mancare usoara si hranitoare.
MOD DE PREPARARE :
  1. Intepam cartofii peste tot cu o furculita, dupa care ii punem intr-un vas pentru microunde. Se tin circa 13 minute pe maxim, intorcandu-i dupa jumatate din timp. Se lasa sa stea in cuptor 5 minute.
  2. Scoatem cartofii din cuptor si ii taiem in doua. Scobim jumatatile de cartofi si scoatem miezul intr-un castron, lasand o coaja groasa de 6 mm.
  3. Adaugam carnea de crab, spanacul, iaurtul, smantana, mustarul si piperul cayenne la miezul de cartofi si amestecam bine dar usor. Umplem cojile cu acest amestec si presaram cu boia pe deasupra.
  4. Punem cartofii intr-un vas pentru microunde si tinem 5 minute pe maxim sau pana cand se incing. Lasam sa stea 5 minute apoi presaram mararul si frunzele de ceapa verde, ornam cu salata creata si fire de marar si se servesc calzi.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/