Bucate alese

Bucate alese

Chifle cu orez si linte

Branza gustoasa, orezul si lintea se combina cu salata crocanta in chifle cu seminte de susan. Aceasta reprezinta o alternativa excelenta la Hamburgheri.


Necesar pentru 4 portii :

  • 125 grame orez alb cu bobul lung
  • 100 grame linte verde, curatata si spalata
  • 450 ml bulion de legume ( vezi Retete de Baza ), sau apa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ardel rosu mic, fara seminte, tocat marunt
  • 60 grame branza Cheddar maturata, rasa
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri faina
  • 2 oua, batute
  • 125 grame miez de paine integrala
  • 4 chifle mari, cu seminte de susan, taiate in doua si prajite
  • 4 linguri maioneza
  • 1 ceapa rosie mica, curatata, taiata rondele subtiri separate
  • 1/2 miez de salata iceberg, spalata si taiata fin
  • 1/4 castravete, taiat felii

Timp de preparare : 15 minute.
Timp de racire : 2 ore.
Timp de gatire : 30 minute.


MOD DE PREPARARE :

  1. Se pun orezul, lintea si bulionul sau apa intr-o cratita si se pun la fiert. Cand fierb, se amesteca o data, apoi se da la foc mic. Se acopera si se fierb 20-25 de minute, pana cand orezul si lintea sunt facute ( vezi ABC-ul Bucatariei ) si tot lichidul a fost absorbit.
  2. Intre timp se incinge 1 lingura de ulei, intr-o tigaie, se prajeste ardeiul rosu 6-8 minute, apoi se ia tigaia de pe foc. Se adauga orezul si lintea fierte, branza, se sareaza si se pipereaza. Amestecul se intinde pe o farfurie umeda, obtinandu-se un strat rotund cu diametrul de 20 cm si se pune la frigider timp de 2 ore.
  3. Se impart in 4 orezul si lintea racite. Se da prin faina fiecare bucata si se scutura excesul de faina. Se moaie apoi bucatile in ou si se invelesc in firimituri de paine. Se incalzeste restul de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc bucatile pe fiecare parte 2-3 minute sau pana se rumenesc. Se scurg pe servet de hartie.
  4. Se intinde maioneza pe chiflele prajite, apoi se pun bucatile de orez si lintea pe jumatatea de jos a fiecareia. Se orneaza cu ceapa, salata si castravetele, apoi se acopera cu partea de sus a chiflei si se servesc.



POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/