Bucate alese

Bucate alese

Chilli cu fasole si rosii

Smantana si semintele de dovleac fac un contrast racoros si usor crocant cu acest chilli cu fasole si rosii , iute, din fasole verde, fasole grasa si porumb!
Pentru 4 portii de chilli avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
  • 250 grame orez brun cu bobul lung
  • 2 lingurite rase praf de chilli
  • 600 ml bulion de legume ( vezi retete de baza ), sau apa
  • 600 ml passata ( vezi glosar )
  • 200 grame rosii din conserva
  • 450 grame fasole rosie fiarta, clatita si scursa
  • 250 grame boabe de porumb din conserva sau congelate
  • 250 grame de fasole verde, curatata si taiata bucati scurte
  • 150 ml smantana sau iaurt natural
  • 100 grame branza Cheddar maturata, rasa fin
  • 60 grame seminte de dovleac
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute
MOD DE PREPARARE:
  1. Se incinge uleiul de masline circa 1 minut intr-o caserola mare, rezistenta la foc sau intr-o cratita, dupa care se moaie ceapa la foc moderat.
  2. Se adauga orezul si praful de chilli si se toarna bulionul de legume sau apa, si se pun la fiert. Cand clocotesc se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic circa 10 minute.
  3. Se adauga passata, rosiile si sucul lor, fasolea grasa, porumbul si fasolea verde. Se pun din nou la fiert. Cand clocotesc se reduce focul si se fierb, amestecand, 10-15 minute, pana cand fasolea este facuta, orezul este fiert si tot bulionul a fost absorbit.
  4. Se pune smantana sau iaurtul natural deasupra mancarii, se presara cu branza Cheddar si seminte de dovleac si se serveste.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/