Bucate alese

Bucate alese

Ciorba de fasole ardeleneasca

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 200 grame boabe de fasole
  • 100 grame bacon
  • 100 grame morcovi
  • 100 grame telina
  • 50 grame ceapa
  • 50 grame ardei colorat
  • 100 grame rosii
  • 30 grame bulion
  • 50 ml ulei
  • 1 crenguta de cimbru
  • 20 grame sare

Fasolea fierbe mai repede daca in prealabil a fost tinuta in apa rece circa 12 ore, iar pentru a indeparta cat mai multe toxine, in prima apa de fierbere se adauga putin bicarbonat de sodiu.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 90 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Fasolea se spala in mai multe ape, se fierbe circa 30 minute, apoi se arunca apa si se continua fierberea in alta apa.
  2. Baconul se feliaza, se pune la calit intr-o tigaie cu ulei, se adauga legumele taiate cubulete, cu exceptia rosiilor, se inabusa cu putina apa si punem si cimbrul.
  3. Cand legumele sunt aproape gata, se pun bulionul si rosiile taiate cubulete, se adauga putina apa si se inabusa cateva minute.
  4. Cand fasolea este fiarta, se pune compozitia din tigaie, se mai fierbe circa 10 minute si se condimenteaza cu sare. Apoi se mai da intr-un clocot dupa care se indeparteza de flacara.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/