Ingrediente pentru 4 portii :
- 200 grame boabe de fasole
- 100 grame bacon
- 100 grame morcovi
- 100 grame telina
- 50 grame ceapa
- 50 grame ardei colorat
- 100 grame rosii
- 30 grame bulion
- 50 ml ulei
- 1 crenguta de cimbru
- 20 grame sare
Fasolea fierbe mai repede daca in prealabil a fost tinuta in apa rece circa 12 ore, iar pentru a indeparta cat mai multe toxine, in prima apa de fierbere se adauga putin bicarbonat de sodiu.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 90 minute
MOD DE PREPARARE :
- Fasolea se spala in mai multe ape, se fierbe circa 30 minute, apoi se arunca apa si se continua fierberea in alta apa.
- Baconul se feliaza, se pune la calit intr-o tigaie cu ulei, se adauga legumele taiate cubulete, cu exceptia rosiilor, se inabusa cu putina apa si punem si cimbrul.
- Cand legumele sunt aproape gata, se pun bulionul si rosiile taiate cubulete, se adauga putina apa si se inabusa cateva minute.
- Cand fasolea este fiarta, se pune compozitia din tigaie, se mai fierbe circa 10 minute si se condimenteaza cu sare. Apoi se mai da intr-un clocot dupa care se indeparteza de flacara.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: