Bucate alese

Bucate alese

Compot de Struguri

Ingrediente necesare pentru 10 portii de compot de struguri :

  • 3,5 kg struguri ( mai tari si nu prea copti )
  • 3 litri apa
  • 1 kg zahar
  • 10 linguri de alcool de 90°
  • 2 plicuri zahar vanilat

Timp de pregatire : 20 minute
Timp de fierbere : 30 minute


MOD DE PREPARARE :

  1. Se aleg boabele de struguri ( circa 3 kg. ), nu prea coapte si putin mai tari, se spala sub jetul de apa dupa care se lasa la zvantat. 
  2. Se face un sirop din apa si zahar in modul urmator: se dizolva zaharul impreuna cu apa fierbinte, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga boabele de struguri si o jumatate de plic zahar vanilat.
  3. Punem fructele in sirop si lasam sa dea cateva clocote pana cand isi schimba culoarea.
  4. Daca vrem sa consumam compotul praospat, oprim deoparte din cantitatea rezultata, iar restul de fructe le punem in cantitati egale in borcane cat sunt inca fierbinti, dupa care turnam siropul fierbinte.
  5. Adaugam in fiecare borcan cate o lingurita de alcool de 90° si capsam imediat.
  6. Punem borcanele intr-un loc ferit, le acoperim cu paturi si le lasam pana a doua zi, deoarece in acest fel, boabele de strugure raman mereu imbibate cu sirop si isi pastreaza culoarea si gustul.

Pentru a fi siguri ca va tine compotul mai mult timp, putem pune in fiecare borcan cate un varf de cutit de conservant (salicilat - ce se gaseste in farmacii) sau mai pe intelesul tuturor se poate pune cate jumatate de aspirina la un borcan de 400-500 grame.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/