Bucate alese

Bucate alese

Creveti la cuptor

Pentru 4 portii de creveti avem nevoie de :

  • 3 oua mici
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri sherry sec
  • 2 linguri rase mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1/4 lingurita rasa nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita rasa piper cayenne
  • 4 felii mijlocii de franzela mare alba, fara coaja si taiate in cubulete de circa 2,5 cm
  • 30 grame unt
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata marunt
  • 450 grame creveti mari cruzi, curatati si fara vene
  • 250 grame mazare fiarta
  • 15 grame pesmet fin
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 1 ora si 5 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 190°C ( pozitia 5 ). Intr-un castron mare se amesteca ouale, laptele, mustarul, nucsoara, sherry-ul, sarea si piperul cayenne. Se adauga painea, se amesteca bine si se lasa deoparte.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie si se prajeste ceapa pana se moaie. Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, 2-3 minute sau pana cand devin roz. Se adauga amestecul de paine cu lapte, mazarea si se amesteca.
  3. Se toarna intr-un vas mare, uns, de sufleu, si se presara pesmetul deasupra. Se coace in centrul cuptorului circa 1 ora sau pana cand se rumeneste.
  4. Se serveste cu salata asortata.


Sherry-ul, nucsoara si piperul cayenne condimenteaza amestecul de oua si paine crocant care contine creveti suculenti si mazare proaspata.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/