Bucate alese

Bucate alese

Dulceata de visine

Pentru a prepara 5 portii de dulceata de visine sunt necesare urmatoarele :

  • 1 kg visine fara samburi ( de preferat sa fie cu pulpa mai tare )
  • 1 kg zahar tos ( daca dorim mai dulce, mai punem zahar dupa gust )
  • 1  lamaie ( zeama de la o lamaie )

Timp de pregatire : 30 minute


MOD DE PREPARARE :

  1. Curatam visinile de samburi si le punem intr-o cratita, dupa care punem zaharul deasupra, fara sa-l amestecam cu visinile. Stoarcem lamaia peste zahar, uniform, astfel incat sa cuprinda toata suprafata zaharului.Cratita trebuie sa fie foarte curata ( pentru a nu lua gust de la alte mancaruri ).
  2. Punem cratita intr-un loc ferit, unde lasam circa 5-6 ore, cu zaharul deasupra, sa-si lase sucul, dupa care o punem la foc mic.
  3. Fierbem ca orice dulceata la foc mic, aproximativ 2 ore, amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand, pana ce visinile plutesc in tot siropul, pana la fundul cratitei.
  4. Cand este gata, punem dulceata, cat este calda, dar nu fierbinte, in borcanele pe care le-am pregatit in prealabil, spalate si uscate foarte bine, cu capace infiletate sau capsate.
  5. Punem borcanele in camara. Vom observa ca siropul se va ingrosa un pic si va intra in visine, obtinand o dulceata gustoasa si acrisoara.

                                                                    POFTA BUNA !


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/