Pentru a prepara 5 portii de dulceata de visine sunt necesare urmatoarele :
- 1 kg visine fara samburi ( de preferat sa fie cu pulpa mai tare )
- 1 kg zahar tos ( daca dorim mai dulce, mai punem zahar dupa gust )
- 1 lamaie ( zeama de la o lamaie )
Timp de pregatire : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Curatam visinile de samburi si le punem intr-o cratita, dupa care punem zaharul deasupra, fara sa-l amestecam cu visinile. Stoarcem lamaia peste zahar, uniform, astfel incat sa cuprinda toata suprafata zaharului.Cratita trebuie sa fie foarte curata ( pentru a nu lua gust de la alte mancaruri ).
- Punem cratita intr-un loc ferit, unde lasam circa 5-6 ore, cu zaharul deasupra, sa-si lase sucul, dupa care o punem la foc mic.
- Fierbem ca orice dulceata la foc mic, aproximativ 2 ore, amestecand cu o lingura de lemn din cand in cand, pana ce visinile plutesc in tot siropul, pana la fundul cratitei.
- Cand este gata, punem dulceata, cat este calda, dar nu fierbinte, in borcanele pe care le-am pregatit in prealabil, spalate si uscate foarte bine, cu capace infiletate sau capsate.
- Punem borcanele in camara. Vom observa ca siropul se va ingrosa un pic si va intra in visine, obtinand o dulceata gustoasa si acrisoara.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: