Bucate alese

Bucate alese

Marinarea

Marinarea este muiatul alimentelor in special al carnii, un mod minunat de a pune in evidenta toate aromele. Cu cat timpul de marinare este mai lung, cu atat va creste efectul si va fi mai puternic la gust. Marinarea pe durata noptii produce o modificare considerabila a gustului. Marinatele se pot face dintr-o larga varietate de ingrediente, de la amestecurile simple de uleiuri, plante aromate sau condimente pana la amestecuri mai complicate de uleiuri cu lichide acide cum ar fi sucul de lamaie, otetul, vinul sau sherry, amestecate cu verdeturi, condimente sau alte ingrediente aromate, cum sunt hasma, ceapa, usturoiul sau ghimbirul.


 In timp ce marinata este absorbita, lichidele acide fragilizeaza fibrele si ajuta la fragezirea carnii.
Pentru marinare se utilizeaza un castron de portelan, deoarece vasele metalice interactioneaza cu marinata acida. In timpul marinarii tineti castronul acoperit si intoarceti carnea din cand in cand. Inainte de a o gati, carnea marinata se sterge cu servet de hartie pentru a se rumeni atunci cand este prajita, facuta la gratar sau la cuptor.
Dupa ce ati scos carnea din marinata, pastrati marinta ca sa stropiti carnea sau sa o puneti impreuna cu carnea la tocane sau musacale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/