Bucate alese

Bucate alese

Mozzarella alla caprese

Mozzarella alla caprese este un capriciu savuros sau mai bine zis, preludiul unei aventuri culinare a l'italiano!


Ingrediente necesare pentru 4 portii :

  • 400 grame mozzarella
  • 400 grame rosii
  • 50 grame ulei de masline
  • 1 salata verde
  • 8 frunze de busuioc verde
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatire: 0 minute



MOD DE PREPARARE :

1. Mozzarella se scurge bine de zer si se feliaza. Rosiile se spala, se sterg, li se indeparteaza cotorul, dupa care se feliaza la grosimea feliilor de mozzarella.


2. La acest preparat se va folosi doar miezul de salata, care se spala, se scurge de apa, se scoate miezul si se taie fasii.

3. In mijlocul unei farfurii se aseaza miezul de salata, iar in jurul lui se alterneaza feliile de rosii si de mozzarella, avand grija ca marginile lor sa fie suprapuse.

4. Se presara sare si piper si se stropeste apoi cu ulei de masline. In mijloc se orneaza cu frunzele de busuioc proaspat.


Sfaturi practice:
Se recomanda ca la acest preparat sa se foloseasca mozzarella boconcini ( cea in zer ), iar in lipsa frunzelor verzi de busuioc se poate presara pe deasupra busuioc uscat maruntit !




POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/