Bucate alese

Bucate alese

Orez cu fasole, din Louisiana

Acest amestec de fasole rosie si orez se gateste intr-un sos gustos de usturoi si maghiran. Reteta se inspira din mancarurile scazute de orez si fasole care sunt o specialitate din Louisiana, unul dintre statele sudice ale Statelor Unite.

Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata
  • 1 ardel verde, fara seminte si tocat
  • 200 grame ciuperci castanii, sterse si taiate jumatati
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 250 grame orez alb cu bobul lung
  • 400 grame rosii din conserva, taiate
  • 600 ml bulion de legume ( vezi retete de baza )
  • 1 lingura maghiran proaspat tocat
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 250 grame varza creata sau spanac, curatat, spalat si taiat
  • 250 grame mazare congelata
  • 450 grame fasole grasa rosie, fiarta, clatita si scursa
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 35 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la foc, sau intr-o cratita cu fundul gros si se prajesc ceapa, ardelul verde, ciupercile si usturoiul circa 5 minute sau pana se moaie.
  2. Se adauga orezul, rosiile, bulionul de legume, maghiranul, sarea si putin piper dupa care se pun la fiert. Cand clocotesc se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 20 de minute.
  3. Se adauga varza creata sau spanacul, mazarea si fasolea, se amesteca bine si se fierb, acoperite, 5-10 minute sau pana cand supa a fost absorbita.
  4. Se scot pe o farfurie incalzita si se servesc cu paine frantuzeasca.
Varza creata si mazarea verde aduc un gust usor, proaspat, acestei mancari consistente.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/