Bucate alese

Bucate alese

Prepararea aluatului de placinte

Cum se face aluatul de placinta ?
Pentru obtinerea a 300 grame de aluat sunt necesare urmatoarele ingrediente :

  • 175 grame faina
  • 85 grame unt sau margarina rece, taiat cubulete
  • 1 ou batut
  • 2-3 lingurite apa rece
  • Un varf lingurita rasa de sare

MOD DE PREPARARE :

  1. Se pune faina cernuta si sarea intr-un vas si se freaca cu bucatile de unt sau margarina pe care le avem ( 85 grame, taiate cubulete ), pana ce amestecul seamana cu niste firimituri fine.
  2. Se face o groapa in centrul amestecului si se adauga oul si doua lingurite de apa rece. Se amesteca bine, pana se obtine un aluat tare dar nu uscat, dupa care se adauga si restul de apa.
  3. Se pune aluatul pe o suprafata plana, presarata cu faina si se framanta usor timp de 1 minut. Se foloseste conform retetei sau se pune la frigider infasurat in folie de plastic, unde se poate tine pana la 2 zile.

Este posibil ca la unele retete sa fie necesara dublarea cantitatilor de mai sus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/