Bucate alese

Bucate alese

Salata crocanta de pui

Cubuletele de paine rumenite in cuptor si frunzele proaspete de laptuca fac un contrast crocant cu rosiile suculente, castravetele si puiul fraged in aceasta salata.
PENTRU 4 PORTII SUNT NECESARE :

  • 125 grame ciabatta ( paine italieneasca pufoasa, preparata cu ulei de masline )  sau paine frantuzeasca, taiata cubulete
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 4 linguri rase busuioc proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi, curatati
  • 4 fileuri de ansoa, scurse
  • Piper negru proaspat, macinat
  • 350 grame pui fiert, taiat cubulete
  • 900 grame rosii, decojite, fara seminte si taiate cubulete
  • 1 castravete mare, curatat si taiat cubulete
  • 1 laptuca spalata
  • Fire de busuioc proaspat, pentru ornat


PREPARARE : 25 minute
GATIRE : 15 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180°C. Se imprastie cubuletele de paine pe o tava de copt si se coc in centrul cuptorului 12-15 minute sau pana devin crocante si usor aurii. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp, intr-un robot de bucatarie se amesteca 30 de secunde uleiul de masline, otetul, busuiocul, usturoiul, fileurile de ansoa si putin piper, pentru a obtine sosul.
  3. Se pun crutoanele, puiul, rosiile si castravetii intr-un castron ( bol ) mare, apoi se adauga sosul.Se amesteca pana se imbiba bine si apoi se lasa sa stea 5 minute.
  4. Se aranjeaza frunzele de laptuca pe 4 farfurii si se pune salata in centru.
  5. Se orneaza cu firele de busuioc si se servesc.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/