Cubuletele de paine rumenite in cuptor si frunzele proaspete de laptuca fac un contrast crocant cu rosiile suculente, castravetele si puiul fraged in aceasta salata.
PENTRU 4 PORTII SUNT NECESARE :
- 125 grame ciabatta ( paine italieneasca pufoasa, preparata cu ulei de masline ) sau paine frantuzeasca, taiata cubulete
- 6 linguri ulei de masline
- 3 linguri otet din vin rosu
- 4 linguri rase busuioc proaspat tocat
- 2 catei de usturoi, curatati
- 4 fileuri de ansoa, scurse
- Piper negru proaspat, macinat
- 350 grame pui fiert, taiat cubulete
- 900 grame rosii, decojite, fara seminte si taiate cubulete
- 1 castravete mare, curatat si taiat cubulete
- 1 laptuca spalata
- Fire de busuioc proaspat, pentru ornat
PREPARARE : 25 minute
GATIRE : 15 minute
MOD DE PREPARARE :- Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180°C. Se imprastie cubuletele de paine pe o tava de copt si se coc in centrul cuptorului 12-15 minute sau pana devin crocante si usor aurii. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, intr-un robot de bucatarie se amesteca 30 de secunde uleiul de masline, otetul, busuiocul, usturoiul, fileurile de ansoa si putin piper, pentru a obtine sosul.
- Se pun crutoanele, puiul, rosiile si castravetii intr-un castron ( bol ) mare, apoi se adauga sosul.Se amesteca pana se imbiba bine si apoi se lasa sa stea 5 minute.
- Se aranjeaza frunzele de laptuca pe 4 farfurii si se pune salata in centru.
- Se orneaza cu firele de busuioc si se servesc.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: