Cuthney-ul de mango indulceste aceasta salata de pui colorata si condimentata cu broccoli proaspat si paste in forma de panglica.
Pentru 4 portii de salata avem nevoie de aceste ingrediente :
- 200 grame tagliatelle sau paste mici
- 350 grame buchetele mici de broccoli
- 2 lingurite rase pasta de curry iute, sau mai putin iute
- 3 linguri rase chutney de mango, fructul tocat marunt
- 1 lingura otet din vin alb
- 150 ml iaurt natural
- 150 ml smantana
- 1/4 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 350 grame pui fiert taiat cuburi
- 1 ceapa rosie, curatata si tocata marunt
- 1 ardel rosu, fara seminte si taiat in fasii subtiri2 linguri fulgi de migdale, prajite putin
Timp de gatire: 15 minute
MOD DE PREPARARE:
MOD DE PREPARARE:
- Se fierb pastele ( vezi ABC-ul Bucatariei : prepararea pastelor ), adaugand broccoli in ultimele 3 minute de fierbere. Se toarna intr-o strecuratoare, se clatesc bine sub jet de apa rece si de scurg bine.
- Intre timp se amesteca intr-un castron pasta de curry, chutney-ul si otetul. Se adauga iaurtul, smantana, sarea si putin piper dupa care se amesteca pentru a se obtine sosul.
- Se pun pastele si broccoli intr-un castron mai mare, se toarna deasupra jumatate din sos si se amesteca bine. Se adauga puiul, ceapa, ardelul rosu si restul de sos si se amesteca din nou.
- Se scoate salata pe un platou, se presara migdalele prajite deasupra si se serveste.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: