Bucate alese

Bucate alese

Scoaterea stridiilor din cochilii

Stridiile pot fi deschise de vanzatorul de peste, daca i-o cereti. Totusi, cand se face aceasta operatie, se vor pierde sucurile lor, care pot fi utilizate pentru a da gust unui sos. Este bine sa deschideti singuri stridiile acasa chiar inainte de a le gati.

Scoaterea stridiilor din cochilii se face astfel:

1.
Se tine bine stridia cu partea plata in sus cu un servet, ca sa nu alunece si sa va protejeze mainile. Se introduce un cutit pentru stridii in imbinarea dintre cele doua jumatati ale cochiliei in mijlocul laturii drepte. Se misca cutitul de la un capat la altul de-a lungul partii interioare a cochiliei de deasupra pentru a elibera muschiul, apoi se rasuceste usor cutitul, pentru a deschide cochilia.



2. Se baga usor cutitul sub stridie pentru a o desprinde de pe fundul cochiliei. Cochiliile se tin in pozitie orizontala pentru a pastra sucurile, daca este nevoie de ele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/