Bucate alese

Bucate alese

Sos muselin

Ingrediente necesare pentru 4 portii de sos muselin:
  • 150 grame unt
  • 3 oua
  • 1/2 lamaie
  • 50 ml lapte
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

MOD DE PREPARARE:

1. Se pune untul la inmuiat intr-un vas, apoi se pune la bain-marie si se freaca cu un tel pana cand se inmoaie.
2. In vas se adauga galbenusurile de ou, unul cate unul, continuand amestecarea pana cand untul se infierbanta si capata consistenta unei maioneze.
3. Se indeparteaza vasul de pe bain-marie, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie, apoi se amesteca impreuna cu laptele.
4. Se serveste imediat dupa ce a fost preparat, alaturi de sparanghel, rasol de gaina, creier sau limba de porc, ornat cu frunzulite de marar.


Sfaturi practice:
Pentru a fi cat mai fin si mai gustos, in momentul servirii se poate amesteca cu putina frisca!

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/