Bucate alese

Bucate alese

Spaghete cu galuste de naut si rosii

Spagetele puse intr-un sos de rosii gros se servesc cu galuste gustoase din naut,formand o cina satioasa.
Pentru 4 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente :
  • 450 grame naut fiert, clatit si scurs
  • 1 catel mare de usturoi, curatat
  • 1 ou de marime medie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 30 grame miez de paine alba proaspata
  • 30 grame parmezan ras
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 800 grame rosii din conserva
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 350 grame spaghete
  • 200 grame mazare congelata
  • Fire de busuioc proaspat pentru ornat
Timp de preparare : 45 minute
Timp de gatire : 20 minute

MOD DE PREPARARE :
  1. Se pun nautul, usturoiul, oul, uleiul, miezul de paine, parmezanul ras, sarea si putin piper intr-un robot de bucatarie si se amesteca pana se obtine o pasta uniforma.
  2. Se imparte amestecul in 16 parti aproximativ egale si, cu mainile ude, se formeaza 16 galuste.
  3. Se toarna rosiile intr-o cratita lata sau o tigaie mare, se adauga pasta de tomate si se fierb, neacoperite, la foc moderat, 5 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Se fierb spaghetele ( vezi ABC-ul Bucatariei , fierberea pastelor ). Intre timp se pun cu grija galustele de naut in sosul de rosii. Cand dau un clocot se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 10 minute.
  5. Se adauga mazarea in sosul de rosii. Cand incep din nou sa clocoteasca, se acopera si se fierb la foc mic inca 5 minute. Se scurg spaghetele si se pun intr-un castron incalzit. Se scot galustele de naut si sosul si se pun peste spaghete, care se invelesc in sos.
  6. Se orneaza cu busuioc proaspat si se servesc.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/