Bucate alese

Bucate alese

Taitei chinezesti





Taiteii chinezesti pot fi facuti din faina de grau, de orez, din amidon din radacina de arorut sau amidon din mazare. 
In general, taiteii din nordul Chinei sunt facuti din grau, cu sau fara oua. Ei pot avea diferite grosimi si se gasesc in supermarketuri, atat proaspeti cat si uscati. Nu se pune sare in apa in care se fierb, deoarece taiteii chinezesti sunt deja sarati.



MOD DE PREPARARE :
  1. Pentru a fierbe taiteii chinezesti, se pune o cratita mare cu apa la fiert, punand 2 litri de apa la 250 grame de taitei. Cand apa da in clocot se pun taiteii, se acopera cratita si se ia de pe foc.
  2. Taiteii subtiri se lasa sa stea 4 minute, iar cei cu grosime medie se lasa circa 6 minute.
  3. Se pun intr-o strecuratoare mare, se scurg si se scutura usor, apoi se servesc sau se adauga la mancaruri prajite rapid, la supe sau la caserole.

Acesti taitei chinezesti trebuie serviti asa cum sunt ei, lungi, nesfaramati pentru a avea o consistenta mai buna in mancarurile pe care le gatim.

                                                  POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/