Bucate alese

Bucate alese

Tort cu crema de vin

Pentru un Tort cu crema de vin cu diametrul de 26 cm sunt necesare urmatoarele ingrediente :
Pentru aluat :

  • 200 grame faina
  • 100 grame unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

Pentru decorat :

  • 3 linguri jeleu de mere
  • 4 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 4 linguri zeama de lamaie si portocala
  • 7 foi de gelatina alba
  • 375 ml vin alb
  • 500 grame frisca
  • Zahar pudra si fursecuri

Timp de preparare : 25 minute, plus 6 ore timp de racire
Timp de coacere la cuptor : 15-20 minute


Daca vreti sa faceti tortul pentru COPII, inlocuiti vinul cu 350 ml suc de struguri si 40 ml zeama de lamaie !
MOD DE PREPARARE :
  1. Se framanta faina cu untul, zaharul, oul si sarea - pentru aluat. Acesta se lasa 30 minute la rece. Se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3). Se intinde aluatul si se decupeaza 2 blaturi cu diametrul de 26 cm. Se aseaza in tavi, se inteapa de mai multe ori si se coc 15-20 minute.
  2. Se lasa blaturile sa se raceasca si se taie marginile neregulate. Unul dintre blaturi se unge cu jeleu si se fixeaza inelul unei forme rotunde de tort in jurul sau.
  3. Se bate o crema din 130 grame zahar, coaja de lamaie si sucul de fructe in bain-marie ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Bain-Marie ), pana se ingroasa. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se incalzesc 3 linguri de vin alb si se dizolva gelatina. Aceasta se adauga la crema, impreuna cu restul de vin, dupa care se amesteca. Se acopera crema si se pune la rece.
  4. Frisca se bate spuma. Un sfert din frisca se indulceste cu zaharul ramas si se toarna intr-un cornet cu sprit. Restul de frisca se adauga la crema de vin. Se toarna crema pe blatul de tort si se pune la rece.
  5. Cel de-al doilea blat se taie in 16 felii ( de la centru spre exterior - vezi foto ), dupa care se aseaza peste crema.
  6. Se tine tortul la rece circa 6 ore. Se orneaza cu zahar pudra, frisca si fursecuri.


POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/