Bucate alese

Bucate alese

Uleiurile

Uleiurile trebuie tinute la intuneric, bine inchise, intr-un loc uscat si rece, deoarece se vor strica daca sunt tinute la aer, la lumina puternica a soarelui sau la caldura. Este bine ca uleiurile cele mai scumpe cum ar fi: uleiul extra virgin de masline sau uleiul de nuca, sa le cumparati in cantitati mici si sa le inlocuiti regulat.
Uleiurile din nuci, alune sau fistic se utilizeaza cel mai bine in cantitati mici in sosurile de salata, la supe sau paste, deoarece putin din aroma lor este suficienta.


Un stoc de baza trebuie sa contina:
  • 2 feluri de ulei de masline ( unul pentru salate si unul pentru gatit )
  • 1 ulei vegetal sau ulei de floarea soarelui, de susan sau de susan prajit pentru prajeli rapide
  • 1 ulei de nuca pentru a da savoare salatelor sau pastelor
  • Uleiul din seminte de struguri este un ulei util, usor, pentru sosurile de salata
  • Uleiul de chilli condimenteaza marinatele

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/