Bucate alese

Bucate alese

Bulion de peste

Pentru a obtine 1,5 litri de bulion de peste avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 1 kg bucati de peste alb ( fara oase, fara cap si branhii ), spalate
  • 1 praz mic, numai partea alba, curatat si taiat subtire
  • 2 tije de telina, curatate si taiate subtire
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si taiata felii subtiri
  • 1 lamaie mica, taiata felii subtiri
  • 1 fir de marar
  • 1 fir de patrunjel
  • 12 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 300 ml vin alb sec
  • 1,5 litri apa
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 40 minute


MOD DE PREPARARE :
  1. Se pun toate ingredientele intr-o cratita mare de inox sau emailata si se fierb incet, pana dau in clocot.
  2. Cand incep sa fiarba, se face focul mic si se ia spuma. Se acopera partial si se fierb la foc mic circa 30 minute.
  3. Se strecoara bulionul intr-un vas mare printr-o strecuratoare acoperita cu o panza umeda, curata, apoi se scoate pestele si legumele. Se acopera si se lasa la racit circa 2-3 ore.
  4. Se poate tine si in frigider, sau se congeleaza la fel ca bulionul de pui.


POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/