Burgerii de vita gustosi, facuti in casa, se gatesc pe un strat de morcovi, pastarnac si varfuri de porumb in aceasta cina simpla dar in acelasi timp si nutritiva.
Pentru 4 portii de burgeri de vita avem nevoie da urmatoarele ingrediente:
- 85 grame miez de paine neagra
- 800 grame carne slaba de vita, tocata
- 1 ou batut
- 1 lingura rasa de ketchup
- 2 lingurite sos Worcestershire
- 1 lingura rasa chutney cu rosii
- 1 lingurita rasa din fiecare: cimbru si oregano uscate
- 1 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mijlocie, curatata si taiata subtire
- 4 morcovi mijlocii, curatati si taiati rondele
- 2 pastarnaci mici, curatati si taiati cubulete
- 100 grame varfuri tinere de porumb
- 2 linguri rase de faina
- 700 grame cartofi albi, curatati si taiati cubulete
- 300 ml bulion de vita ( vezi Retete de Baza - Bulion de vita )
- Patrunjel proaspat, tocat marunt, pentru ornat
Timp de gatit : 50 minute
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un castron se amesteca miezul de paine, carnea tocata, oul batut, ketchup-ul, sosul Worcestershire, chutney-ul, cimbrul, oregano si se adauga jumatate din sare si ceva mai mult piper. Amestecul se imparte in 8 chiftele egale de forma rotunda, plate.
- Se incinge uleiul intr-o cratita mare, rezistenta la foc. Se rumenesc burgerii pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie. In cratita se adauga ceapa, morcovii, pastarnacul si porumbul dupa care se prajesc la foc moderat 2-3 minute. Se adauga faina, apoi se aranjeaza burgerii deasupra legumelor.
- Se pun cartofii in jurul burgerilor si se toarna bulionul de vita.
- Se acopera cratita si se fierb incet circa 45 de minute, pana cand burgerii s-au facut, iar legumele sunt fierte, iar daca este nevoie mai adaugam bulion de vita.
- Cand sunt gata se presara cu patrunjelul tocat si se servesc.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: