Ingrediente necesare pentru 4 portii de ceafa de porc cu carote si fenel:
- 6oo grame ceafa de porc
- 400 grame carote
- 100 grame fenel
- 15 ml ulei
- 30 grame unt
- 1/2 lamaie
- 20 grame sare
- 2 grame piper
- 5 grame concentrat de supa
Timp de gatit : 25 minute
MOD DE PREPARARE:
- Ceafa de porc se curata, se spala, se sterge si se portioneaza in 4 bucati ca si pentru friptura, apoi se condimenteaza, iar peste ea se pune partea verde a fenelului, tocata marunt.
- Se unge o tigaie cu ulei, se incinge bine, apoi se frige carnea pe ambele parti pana ce se rumeneste usor.
- Separat, intr-o tigaie, se calesc in unt carotele, se adauga fenelul taiat in feliute subtiri, se condimenteaza si se stinge cu zeama de lamaie.
- Peste carnea din tigaie se rastoarna carotele si fenelul, se stropeste totul cu putina apa si se inabusa cu un capac pentru aproximativ 3 minute.
Se recomanda folosirea carotelor mici, congelate, pentru a fi mai moi si mai aromate. In cazul in care sunt proaspete, se taie in baghete subtiri.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: