Bucate alese

Bucate alese

Ceafa de porc cu carote si fenel

Ingrediente necesare pentru 4 portii de ceafa de porc cu carote si fenel:

  • 6oo grame ceafa de porc
  • 400 grame carote
  • 100 grame fenel
  • 15 ml ulei
  • 30 grame unt
  • 1/2 lamaie
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
  • 5 grame concentrat de supa
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 25 minute
MOD DE PREPARARE:
  1. Ceafa de porc se curata, se spala, se sterge si se portioneaza in 4 bucati ca si pentru friptura, apoi se condimenteaza, iar peste ea se pune partea verde a fenelului, tocata marunt.
  2. Se unge o tigaie cu ulei, se incinge bine, apoi se frige carnea pe ambele parti pana ce se rumeneste usor.
  3. Separat, intr-o tigaie, se calesc in unt carotele, se adauga fenelul taiat in feliute subtiri, se condimenteaza si se stinge cu zeama de lamaie.
  4. Peste carnea din tigaie se rastoarna carotele si fenelul, se stropeste totul cu putina apa si se inabusa cu un capac pentru aproximativ 3 minute.
Sfaturi practice:
Se recomanda folosirea carotelor mici, congelate, pentru a fi mai moi si mai aromate. In cazul in care sunt proaspete, se taie in baghete subtiri.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/