Bucate alese

Bucate alese

Ciorba americana de fasole si arahide

Pentru 4 portii de ciorba de fasole si arahide avem nevoie de :

  • 150 grame arahide
  • 100 grame fasole uscata
  • 100 grame telina
  • 100 grame ceapa
  • 100 grame rosii
  • 30 ml ulei
  • 10 ml sos tabasco
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 80 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Jumatate din cantitatea de arahide se macina iar restul se prajeste intr-o tigaie fara grasime. Fasolea se fierbe in apa cu putina sare si se condimenteaza cu piper si sos tabasco.
  2. Ceapa si telina se curata si se toaca marunt, iar rosiile se taie in cubulete.
  3. Intr-o tigaie cu ulei incins se calesc ceapa si telina, apoi se adauga arahidele macinate, cubuletele de rosii, zeama in care a fiert fasolea dupa care se fierb la foc mic aproximativ 20 minute.
  4. Cand ciorba este fiarta, se adauga boabele de fasole si arahidele prajite, se mai da in clocot circa 3 minute, apoi se condimenteaza dupa gust.
Sfaturi practice:
Preparatul este mai gustos si mult mai consistent daca uleiul obisnuit este inlocuit cu ulei sau unt de arahide.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/