Bucate alese

Bucate alese

Ciorba cu gogosar murat

Pentru 4 portii de ciorba cu gogosar murat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 cepe mijlocii, curatate si taiate marunt
  • 3 catei de usturoi, curatati si taiati marunt
  • 3 morcovi, curatati si taiati rondele
  • 2 radacini patrunjel, curatate si taiate rondele
  • Frunzele de la patrunjel
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri suc de rosii
  • 3 foi de dafin
  • 6 cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 1 gogosar murat
  • 1 cana bors, facut acasa sau 3 linguri zeama de lamaie
  • Sare dupa gust
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 40 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se curata toate legumele, se taie marunt ceapa si usturoiul, morcovii si radacinile de patrunjel se taie rondele iar cartofii se taie cubulete.
  2. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu 5 linguri de ulei, apoi se adauga morcovii, patrunjelul si usturoiul si se calesc impreuna. Se toarna intr-o cratita 2 litri de apa dupa care se adauga cartofii si gogosarul murat taiat bucatele si se lasa la fiert.
  3. Dupa ce au fiert toate, se pune sucul de rosii si putina sare dupa gust si se lasa sa mai fiarba. Se acreste cu bors sau cu zeama de lamaie, se mai da un clocot, se presara cu frunzele de patrunjel si se serveste fierbimte.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/