Bucate alese

Bucate alese

Ciorba de ardei kapia

Pentru 4 portii de ciorba de kapia avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 400 grame ardei kapia
  • 100 grame suc de rosii
  • 50 grame smantana
  • 50 grame faina
  • 50 ml ulei
  • 30 ml otet
  • 20 grame sare
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 30 minute



MOD DE PREPARARE :
  1. Ardeii kapia se spala, se sterg bine de apa, se coc pe tabla sau grill, se curata de coaja, se indeparteaza cotoarele si se lasa la scurs.
  2. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga faina, se amesteca pana se imbiba in ulei, se dilueaza cu smantana si apa rece, dupa care se fierbe 2-3 minute si se adauga sucul de rosii, continuand fierberea inca 2-3 minute.
  3. Compozitia de faina se strecoara, se adauga ardeiul copt, oprind cateva bucatele pentru ornament, se condimenteaza cu sare si otet, apoi se maruntesc cu blenderul.
  4. Se serveste fierbinte, ornata cu cateva fasii de kapia copt ( cele pe care le-am oprit ) si cu picaturi de smantana.
Sfaturi practice:
Pentru un gust mai placut, otetul poate fi inlocuit cu otet de la gogosari la borcan, acesta fiind mai aromat si putin dulceag.

POFTA BUNA !

2 comentarii:

Sidy spunea...

N-am mancat niciodata asemenea ciorba dar...merita incercat, mai ales ca-mi plac mult ardeii copti.

MARIUS B. spunea...

Este foarte buna! Am facut-o saptamana trecuta, si cred am sa o mai fac...

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/