Bucate alese

Bucate alese

Cosulete din parmezan

Ingrediente necesare pentru 4 portii de cosulete cu parmezan:

  • 200 grame parmezan
  • 200 grame carnaciori afumati
  • 100 grame ardei colorat
  • 100 grame praz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardel iute
  • 30 ml ulei
  • 10 grame sare
  • 2 grame piper alb

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 25 minute



MOD DE PREPARARE :
  1. Parmezanul se rade 3/4 din cantitate - pe razatoarea mica, restul - pe razatoarea mare. Pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei se aseaza parmezanul in forma de 4 cercuri plate, cu diametrul de circa 15 cm.
  2. Cuptorul se incalzeste la temperatura maxima, se introduce tava in cuptor si se tine pana cand parmezanul se rumeneste, apoi se scoate cu o paleta si se modeleaza in forma de cosulet cu ajutorul unor obiecte casnice.
  3. Ardelul colorat, prazul, usturoiul, ardelul iute si carnaciorii se feliaza subtire, apoi se calesc intr-o tigaie cu ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
  4. Cu aceasta umplutura se umple cosuletele din parmezan si se servesc imediat, pentru ca sa nu se inmoaie cosuletele din parmezan de la zeama legumelor.

Sfaturi practice:
Cosuletele din parmezan trebuie modelate cat timp sunt fierbinti, cu ajutorul unui servet de hartie, apoi vor fi lasate la racit si nu se vor umple decat in momentul servirii.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/