Cum se prepara martipanul acasa ?

Cum preparam martipanul acasa ?
Putem prepara in urmatorul fel:

- Se macina fin 450 grame de migdale apoi se adauga 100 pana la 200 grame de zahar pudra, 2-4 linguri de apa de trandafiri si cateva picaturi de esenta de migdale amare si se framanta totul foarte bine. Se face o bila din aceasta masa, se inveleste in folie si se tine de preferinta circa 3 zile la rece, inainte de folosire. Martipanul preparat acasa poate fi pastrat pana la 3 saptamani in frigider.
Sfaturi practice:
Masa de martipan cumparata sau preparata acasa se framanta cu cateva picaturi de colorant alimentar. Martipanul colorat se intinde pe un strat de zahar pudra si se decupeaza in diferite forme, sau masa se  poate prelucra cu spatule de lemn si lingurite pentru a obtine petale de trandafiri. Cu acestea se pot orna prajituri si torturi.

2 comentarii:

Camelia spunea...

Multumiri pentru informatii!Chiar nu stiam, acest lucru si eram interesata.Ma frapau intotdeauna, torturile glazurate cu martipan. Felicitari!

MARIUS B. spunea...

Multumesc ! Si mai poftim pe blogul meu....

Trimiteţi un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/