Bucate alese

Bucate alese

Farfalle cu vitel si ardei

Fasiile usor prajite de vitel se combina cu ceapa verde, ardeii rosii si tarhonul, obtinandu-se un sos gustos, satios, pentru un strat de paste papion.
Pentru 4 portii de farfalle cu vitel si ardei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 linguri rase faina
  • 2 lingurite rase tarhon proaspat tocat
  • 1 lingurita rasa maghiran proaspat tocat
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 350 grame escalop de vitel, subtire, taiat fasii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-6 fire de ceapa verde, curatata si taiata felii groase in diagonala
  • 2 ardei rosii mijlocii, fara seminte, taiati patratele
  • 220 grame farfalle
  • 300 ml bulion de vita ( vezi Retete de Baza - Bulion de vita )
  • 125 ml vin Marsala sau vin alb sec
  • 2 linguri smantana grasa
  • Tarhon proaspat tocat, pentru ornat
Timp de preparare : 25 minute
Timp de gatit : 20 minute



MOD DE PREPARARE :
  1. Se pune faina, 1 lingura de tarhon, maghiranul, jumatate din sare si putin piper intr-o punga de polietilena. Se adauga fasiile de vitel si se scutura pana cand sunt acoperite uniform. Se scot fasiile, se scutura excesul de faina de pe ele si se lasa deoparte.
  2. Se incinge o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc ceapa verde si ardeii la foc moderat, pana cand se moaie ardeii. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.
  3. Se fierb pastele ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor ). Intre timp, se incinge restul de ulei in tigaie, se adauga fasiile de vitel si se rumenesc la foc moderat circa 5 minute, dupa care se scot pe farfuria cu ardeii si ceapa.
  4. Se toarna in tigaie bulionul si Marsala sau vinul alb sec, se adauga restul de tarhon si se pun la fiert, amestecand pana la fundul tigaii pentru a se desprinde sucurile de carne prinse pe fundul tigaii. Se fierb rapid, aproximativ 5 minute sau pana cand lichidul scade la jumatate. Se pun inapoi in tigaie ceapa, ardeii si carnea de vitel, se adauga smantana, restul de sare si putin piper. Se incalzeste usor sosul 2-3 minute, fara sa fiarba.
  5. Se scurg pastele fierte, se pun pe un platou incalzit si se toarna pe deasupra sosul de carne de vitel si ardei.
  6. Se orneaza cu tarhon proaspat si se serveste cu pugliese calda sau alta paine italieneasca.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/