Bucate alese

Bucate alese

Frigarui cu pui marinat

Cuburile aromate de pui se fac la gratar cu dovlecei, cartofi si rosii si se servesc cu o salata asortata.
Pentru a completa suculenta puiului, folositi un sos din smantana. Veti avea nevoie de patru frigarui lungi din metal sau opt frigarui din bambus muiate in apa.
Pentru 4 portii de frigarui avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 2 linguri sos de soia " light "
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura sherry sec
  • 1 lingurita rasa de ghimbir macinat
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • Piper negru proaspat macinat
  • 500 grame piept de pui fara os, fara piele si taiat in 24 cuburi
  • 12 cartofi noi de marime medie, circa 350 grame, curatati
  • 2 dovlecei de marime medie, curatati si taiati felii groase
  • 12 rosii cherry
Timp de preparare : 20 minute
Timp de marinare : 1 ora
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Intr-un castron se amesteca sosul de soia, uleiul de susan, sherry, ghimbirul, usturoiul si putin piper, se adauga bucatile de piept de pui si se imbiba bine. Se acopera si se pune in frigider timp de 1 ora, amestecand din cand in cand. Intre timp se fierb cartofii circa 10 minute, se scurg si se lasa sa se raceasca.
  2. Se iau 4 frigarui lungi din metal sau 8 frigarui din bambus bine muiate in apa. Se pun alternativ pe frigarui cartofii raciti, cuburile de piept de pui, dovleceii si rosiile cherry.
  3. Se pune gratarul la circa 15 cm deasupra carbunilor incinsi si se aseaza frigaruile pe el. Se coc aproximativ 15 minute, intorcandu-le la fiecare 4-5 minute, pana se face carnea din piept de pui.
  4. Frigaruile se servesc cu chifle cu mac si cu salata verde asortata.
    POFTA BUNA !

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Parerea dumneavoastra:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/