Ful Medames - este mancarea nationala a egiptenilor. Acest soi de iahnie de fasole, este astazi raspandit in toata lumea deoarece gustul si savoarea acestei garnituri este accentuata de usturoiul si chimenul care condimenteaza ademenitor fasolea fiarta.
Ingrediente necesare pentru 4 portii :
- 200 grame boabe de fasole
- 4 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 10 grame de chimen
- 2 grame piper
Timp de gatit: 60 minute
MOD DE PREPARARE :
- Fasolea se alege, se spala bine, apoi se pune la fiert la foc mic in apa rece cu putina sare, aproximativ 1 ora, pana ce fasolea este fiarta.
- Se scurge de apa in care a fiert, apoi boabele se pun intr-un castron si se paseaza cu ajutorul unui mixer sau a unei furculite.
- Peste fasolea pasata se adauga usturoiul tocat marunt, apoi se toarna treptat uleiul, amestecand continuu.
- Peste pasta obtinuta se adauga chimenul, se condimenteaza totul cu sare si piper, apoi se acreste dupa gust cu zeama de lamaie.
Pentru a obtine o aroma mai pronuntata a chimenului, nu trebuie sa fie marita cantitatea, ci doar o parte din aceasta trebuie macinata sau sfaramata.
POFTA BUNA !
2 comentarii:
ful pe romaneste se numeste bob
vezi aici raspunsul meu : http://en.wikipedia.org/wiki/Ful_medames
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: