Bucate alese

Bucate alese

Gulii umplute

Pentru 4 portii de gulii umplute avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 6 gulii
  • 200 grame mere
  • 100 grame morcovi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 grame iaurt
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 15 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se curata 4 gulii de coaja avand grija ca aceasta sa fie cat mai subtire, se spala, dupa care se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Cand sunt gata fierte, se scot si se pun la racit.
  2. Separat, se curata celelalte 2 gulii, morcovul si merele si se dau pe razatoarea cu gauri mari, ceapa verde se taie in inele fine iar patrunjelul de toaca marunt. Totul se amesteca intr-un castron cu sare, piper si ulei.
  3. Guliile fierte si racite se vor scobi, facand o gaura cu ajutorul inei linguri, apoi se umplu cu compozitia din castron. Iaurtul se amesteca impreuna cu patrunjel tocat marunt.
  4. Guliile umplute se pun pe un platou, iar pe deasupra se toarna iaurtul.
  5. Se orneaza cu rondele de morcovi si patrunjel verde.
Sfaturi practice:
Guliile nu trebuie fierte pana se inmoaie deoarece nu vor mai putea fi umplute si prin urmare isi vor pierde gustul specific.


POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/