Un sos de rosii gros, asezonat cu oregano aromat, aduce gustul italiei in acest platou hranitor de muschi de vita si legume.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente :- 700 grame cartofi albi de marime medie, curatati
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
- 1 ardel iute rosu, fara seminte si tocat marunt
- 700 grame muschi de vita, curatat de grasime, batut usor si taiat in 4 portii
- 300 ml passata ( vezi GLOSAR )
- 250 grame fasole verde fina taiata in jumatate si oparita 2 minute
- 1 lingurita rasa oregano uscat
- 1 lingura capere ( vezi GLOSAR )
- 1/4 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- Frunze proaspete de oregano, pentru ornat
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 40 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se fierb cartofii 10 minute, apoi se racesc, se scurg bine si se taie felii. Se incinge jumatate de ulei intr-o cratita mare si se prajesc incet usturoiul si ardelul iute circa 2 minute. Se face focul mare, se adauga carnea si se prajeste inca cate 2 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea pe o farfurie si se lasa deoparte.
- Restul de ulei se incinge in caserola si se prajesc feliile de cartofi circa 5 minute, apoi se pune carnea deasupra cartofilor.
- Se amesteca passata cu fasolea verde, oregano, caperele, sarea si putin piper. Se toarna peste carne, se acopera si se fierb la foc mic 15 minute sau pana atunci cand carnea este moale, scuturand cratita frecvent pentru a impiedica lipirea cartofilor de fundul ei.
- Se serveste ornata cu frunze de oregano.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: