Bucate alese

Bucate alese

Oua cu fasole la cuptor

Sosul taco iute si fasolea batuta groasa dau un gust mexican incitant acestei retete cu ou, spanac si ceapa verde. 
Pentru 4 portii de oua cu fasole la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 450 grame fasole batuta din conserva
  • 3 linguri apa
  • 250 grame spanac decongelat, scurs si stors
  • 5 cepe verzi mari, curatate si tocate fin
  • 6 linguri smantana
  • 125 grame branza Cheddar, rasa
  • 4 oua
  • 6 linguri sos taco de rosii si chilli
  • Piper negru proaspat macinat
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge cuptorul la 200°C, se amesteca fasolea cu apa si se intinde pe fundul unui vas termorezistent ( vezi GLOSAR - termorezistent ) si putin adanc. Se amesteca spanacul cu ceapa verde din care se opresc 2 linguri si se intinde amestecul peste fasole. Se acopera cu smantana si branza Cheddar.
  2. Se fac 4 gauri in amestec si se sparge cu grija cate un ou in fiecare. Se toarna sosul taco in jurul oualor, apoi se pune vasul in centrul cuptorului si se coace 20 minute sau pana sunt gata ouale.
  3. Se presara niste piper si restul de ceapa verde, apoi se serveste fie cu tortillas de faina calde, guacamole si smantana, fie pur si simplu cu paine crocanta calda.
Sfaturi practice:
Fasolea batuta conservata se gaseste in cele mai multe supermarketuri.


POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/