Supa de homar sau de creveti creeaza un sos cremos si bogat de fructe de mare, care acopera carnea de crab, macaroanele si legumele in acest gratin instant.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 grame macaroane scurte
- 350 grame amestec de legume congelate
- Piper negru proaspat macinat
- 200 grame carne crab, proaspata sau din conserva, scursa
- 400 grame supa de homar sau de creveti din conserva
- 300 grame smantana degresata
- 60 grame branza Gruyere sau parmezan, rase
- Felii de lamaie pentru ornat
Timp de gatit: 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incinge cuptorul la 200°C. Se fierb macaroanele ( vezi ABC-ul Bucatariei - fierberea pastelor ), adaugandu-se legumele congelate in ultimele 2 minute ( de fierbere ). Se scurg si se clatesc bine.
- Se pun macaroanele si legumele intr-un vas mare de placinta, uns cu ulei. Se condimenteaza cu piper, apoi se aseaza deasupra carnea de crab.
- Se toarna supa de homar sau de creveti din conserva impreuna cu smantana intr-o cratita si se fierb la foc moderat, amestecand. Se da la foc mic si se lasa circa 1 minut, apoi se toarna sosul peste carnea de crab. Se presara deasupra branza Gruyere sau parmezanul.
- Se coace amestecul in centrul cuptorului circa 20-30 minute, sau pana se rumeneste. Se orneaza cu feliile de lamaie si se serveste.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: