Bucate alese

Bucate alese

Pastrav prajit aromat cu rozmarin

Pastravul aromat cu rozmarin, prajit cu rosii si servit pe un strat de cuscus formeaza o masa simpla dar in acelasi timp si apetisanta.


Pentru 4 portii avem nevoie de:

  • 250 grame cuscus
  • 600 ml apa calda
  • 4 pastravi fiecare in jur de 350 grame, eviscerati, spalati si uscati cu hartie de bucatarie
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 4 fire de rozmarin
  • 4 rosii mari, coapte, taiate in doua
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 grame unt
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1 lamaie, taiata in sferturi pe lungime

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

MOD DE PREPARARE :
  1. Se inmoaie cuscusul circa 10 minute in apa calda, apoi se scurge si se pune 10 minute in aburi, intr-o sita deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic. Se scoate pe un platou mare si se tine la cald.
  2. Se sareaza pastravii cu jumatatea din sare si se pipereaza. Se pune un fir de rozmarin in interiorul fiecarui peste. Rosiile se presara cu restul de sare si putin piper.
  3. Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei cu jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie mare circa 2 minute, pana se rumeneste amestecul.
  4. Se adauga 2 pastravi si 4 jumatati de rosii si se prajesc 4-5 minute pe fiecare parte pana cand sunt gata. Se pun deasupra cuscusului si se tin la cald.
  5. Se repeta operatia cu ceilalti 2 pastravi, restul de rosii, de ulei si jumatatea de unt.
  6. Se presara cu patrunjel tocat, se orneaza cu feliile de lamaie taiate pe lungime si se servesc fierbinti.


POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/