Bucate alese

Bucate alese

Pizza din pitta cu mozzarella, rosii, vinete si ciuperci

Un suport de paine pitta peste care se aseaza ceapa tocata, rosii, mozzarella si vinete taiate subtire formeaza o excelenta pizza improvizata.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
  • 1 ardel rosu mare, fara seminte si taiat felii subtiri
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 2 lingurite rase de sovarv uscat
  • 250 grame ciuperci, sterse si taiate felii subtiri
  • 450 grame vinete, curatate, taiate in doua si apoi taiate felii subtiri
  • 800 grame rosii taiate din conserva
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 8 paini pitta
  • 225 grame mozzarella, rasa
  • 12 frunze din miez de salata verde

Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 30 minute


MOD DE PREPARARE :
  1. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 200°C ( pozitia 6 ). Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc ceapa, ardelul rosu, sarea, putin piper negru si sovarvul, amestecand din cand in cand, circa 2 minute. Se adauga ciupercile si vinetele si se prajesc inca 5 minute, amestecand bine.
  2. Se adauga rosiile si usturoiul, apoi se fierb la foc mic 5-8 minute sau pana cand amestecul a scazut la jumatate si s-a format o pasta groasa.
  3. Painile pitta se pun pe tavi de copt si se intinde pe fiecare o cantitate egala din amestecul de legume. Se presara deasupra cu mozzarella, apoi se coc 15-20 minute sau pana cand se topeste branza. Se iau 4 farfurii, se scot painile pitta din cuptor si se pun cate 2 pe o farfurie.
  4. Se orneaza cu salata verde si se servesc.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/