Un suport de paine pitta peste care se aseaza ceapa tocata, rosii, mozzarella si vinete taiate subtire formeaza o excelenta pizza improvizata.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
- 1 ardel rosu mare, fara seminte si taiat felii subtiri
- 1/2 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 2 lingurite rase de sovarv uscat
- 250 grame ciuperci, sterse si taiate felii subtiri
- 450 grame vinete, curatate, taiate in doua si apoi taiate felii subtiri
- 800 grame rosii taiate din conserva
- 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 8 paini pitta
- 225 grame mozzarella, rasa
- 12 frunze din miez de salata verde
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incalzeste in prealabil cuptorul la 200°C ( pozitia 6 ). Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc ceapa, ardelul rosu, sarea, putin piper negru si sovarvul, amestecand din cand in cand, circa 2 minute. Se adauga ciupercile si vinetele si se prajesc inca 5 minute, amestecand bine.
- Se adauga rosiile si usturoiul, apoi se fierb la foc mic 5-8 minute sau pana cand amestecul a scazut la jumatate si s-a format o pasta groasa.
- Painile pitta se pun pe tavi de copt si se intinde pe fiecare o cantitate egala din amestecul de legume. Se presara deasupra cu mozzarella, apoi se coc 15-20 minute sau pana cand se topeste branza. Se iau 4 farfurii, se scot painile pitta din cuptor si se pun cate 2 pe o farfurie.
- Se orneaza cu salata verde si se servesc.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: