Bucate alese

Bucate alese

Pizza Margherita

Pizza Margherita pune in evidenta culorile italiei: verdele busuiocului, albul branzei Mozzarella si rosul tomatelor care se intrepatrund foarte bine.
Pentru 1 tava avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 grame faina si in plus pentru prelucrat
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri ulei de masline si in plus pentru uns tava
Pentru umplutura:
- 500 grame rosii coapte aromate
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 5 linguri vin rosu sec
- Sare pentru gust
- Piper negru
- 125 grame Mozzarella
- 1/2 legatura de busuioc
- 1 lingura parmezan ras
Timp de preparare : 30 minute
Timp de repaus : 1 ora si 30 minute
Timp la cuptor : 3 minute plus 10-15 minute

MOD DE PREPARARE:
1. Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia si sarea. Se toarna 50 ml de apa calduta si 2 linguri ulei de masline. Se prelucreaza totul cu spiralele pentru aluat ale mixerului, obtinand un aluat lipicios. Daca este prea uscat se mai adauga putina apa.
2. Se presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru, se aseaza aluatul pe ea, se framanta si se bate energic cu mainile circa 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste.
3. Se face o bila din aluat, se pune la loc in castron, se acopera cu o panza (sau un servet de panza) si se lasa la dospit intr-un loc cald aproximativ 1 ora si 30 minute, cat sa-si dubleze volumul.
4. Intre timp se oparesc rosiile cu apa clocotita si se decojesc. Se taie rosiile in doua, se indeparteaza cotorul, dupa care se taie pulpa in cubulete. Se curata usturoiul si se taie marunt.
5. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei de masline, se caleste usturoiul pana devine sticlos. Se adauga rosiile si vinul si se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza sosul cu sare si piper. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
6. Se scurge Mozzarella si se taie in cuburi. Se rup frunzele de busuioc si se curata cu un servet de hartie daca este cazul. Se taie frunzulitele in fasii. Se incinge cuptorul la 250°C ( 230°C cu ventilator sau treapta 6 ).
7. Dupa ce a trecut timpul in care aluatul nostru a crescut ( aproximativ 1 ora si 30 minute ), se presara cu faina suprafata de lucru si se intinde o foaie rotunda cat sa incapa in tava . Se unge tava cu ulei de masline si se intinde foaia in ea.
8. Se coace blatul aproximativ 3 minute in cuptorul incins dupa care se scoate. Mai intai se pun pe blat cubuletele de rosii, apoi cele de Mozzarella. Pe deasupra se presara busuiocul, parmezanul, sarea si piperul dupa care se stropeste pizza cu o lingura de ulei de masline. Se coace 10-15 minute pana se topeste branza, iar marginea este rumenita.

Sfaturi practice:
In loc de rosii proaspete se pot folosi si rosii din conserva.
Frunzele de busuioc se pot adauga la pizza cu 3-4 minute inainte de incheierea coacerii, astfel coapte vor fi mult mai aromate.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/