Bucate alese

Bucate alese

Rosii umplute cu ficatei

Ingrediente necesare pentru 4 portii de rosii umplute cu ficatei:

  • 600 grame rosii
  • 400 grame ficatei
  • 2 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 50 grame pesmet
  • 30 ml ulei
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 40 minute




MOD DE PREPARARE:
  1. Se spala ficateii si se scurg bine de apa, apoi se pun la prajit cu putin ulei si cu ceapa verde tocata, iar cand sunt gata se scot separat.
  2. Se spala rosiile si se taie la fiecare cate un capac in partea de sus, se scobeste miezul pe care il punem separat intr-un castron, dupa care se pun cu gura in jos pentru a li se scurge zeama.
  3. Intr-un vas se amesteca ficatul prajit, ouale si pesmetul, se condimenteaza, iar cu acest amestec se umple rosiile depasind putin marginea, apoi se aseaza capacele.
  4. In uleiul ramas de la prajirea ficateilor se pune miezul rosiilor, se condimenteaza si se caleste pana se inmoaie si devine un sos.
  5. Rosiile umplute se pun intr-un vas termorezistent, se toarna sosul de rosii si se introduc la cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute.
  6. Se servesc cu patrunjel tocat si presarat deasupra.
Sfaturi practice:
Daca miezul rosiilor este acrisor, se poate adauga putin zahar la calirea lui, impreuna cu un cubulet de unt.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/