Ingrediente necesare pentru 4 portii de rosii umplute cu ficatei:
- 600 grame rosii
- 400 grame ficatei
- 2 oua
- 1 legatura de ceapa verde
- 50 grame pesmet
- 30 ml ulei
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de gatit : 40 minute
MOD DE PREPARARE:
- Se spala ficateii si se scurg bine de apa, apoi se pun la prajit cu putin ulei si cu ceapa verde tocata, iar cand sunt gata se scot separat.
- Se spala rosiile si se taie la fiecare cate un capac in partea de sus, se scobeste miezul pe care il punem separat intr-un castron, dupa care se pun cu gura in jos pentru a li se scurge zeama.
- Intr-un vas se amesteca ficatul prajit, ouale si pesmetul, se condimenteaza, iar cu acest amestec se umple rosiile depasind putin marginea, apoi se aseaza capacele.
- In uleiul ramas de la prajirea ficateilor se pune miezul rosiilor, se condimenteaza si se caleste pana se inmoaie si devine un sos.
- Rosiile umplute se pun intr-un vas termorezistent, se toarna sosul de rosii si se introduc la cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute.
- Se servesc cu patrunjel tocat si presarat deasupra.
Daca miezul rosiilor este acrisor, se poate adauga putin zahar la calirea lui, impreuna cu un cubulet de unt.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: