Bucate alese

Bucate alese

Rulada cu carne tocata

Aceasta rulada cu carne tocata este numai buna de luat la picnic. Se prepara cu o zi inainte, se inveleste in folie de aluminiu pentru ca aromele sa aiba timp sa se intrepatrunda. Aluatul din branza de vaci si ulei este o alternativa rapida la aluatul dospit.
Ingrediente necesare pentru o tava:
Pentru aluat:
  • 200 grame branza de vaci slaba
  • 250 grame faina si in plus pentru prelucrat
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutura:
  • 1 chifla
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 150 grame kaizer
  • 2 linguri ulei de rapita
  • 400 grame carne tocata combinata
  • 1 ou
  • Cate 1 lingurita de busuioc, oregano si cimbru maruntit
  • 1 praf de boia de ardei iute
  • Piper negru
  • Sare
  • 200 grame fasii de ardei capia conservati
  • 1 galbenus si 2 linguri lapte pentru uns

Timp de preparare: 40 minute
Timp de gatit: 40-45 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Pentru aluat se pun intr-un castron branza de vaci, faina, praful de copt, sarea, oul si uleiul. Se prelucreaza cu spiralele pentru aluat ale mixerului, obtinand un aluat omogen. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt si se incinge cuptorul la 200°C ( 180°C cu ventilator sau treapta 2-3 ).
  2. Pentru umplutura se inmoaie chifla in apa si se stoarce bine. Se curata cepele si usturoiul si se toaca marunt. Se curata soriciul si se taie kaizerul in cubulete.
  3. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cubuletele de kaizer pana ce slanina devine sticloasa. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana devin si ele sticloase. Se rastoarna totul intr-un castron si se lasa putin sa se racoreasca.
  4. Se marunteste chifla stoarsa de apa si se adauga impreuna cu carnea tocata si oul la amestecul de ceapa. Se framanta bine, se condimenteaza cu verdeturi, piper, sare si boia.
  5. Se presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru. Se intinde aluatul intr-o foaie de circa 35-40 cm. Umplutura se repartizeaza egal, lasand libera marginea din spate, cea care inchide rulada. Se scurg fasiile de ardei si se pun peste umplutura.
  6. Se ruleaza foaia si se pune in tava, avand grija ca imbinarea sa fie dedesubt. Se unge cu lapte, se indoaie capetele si se strang cu degetele.
  7. Se coace rulada in cuptorul incins circa 40-45 minute.
  8. Se serveste cu sos de rosii si salata verde.

Sfaturi practice:
Chiflele sau painea inmuiata in apa se storc bine si totodata se maruntesc foarte bine daca se pun intre 2 tocatoare de lemn, tinandu-se vertical deasupra chiuvetei si se misca usor unul fata de altul, presand si faramitand in acelasi timp painea aflata la mijloc.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/