Branza fete cu gustul ei caracteristic, maslinele negre suculente si ardeii rosii dulci se combina cu pastele intr-un sos picant de patrunjel.
Pentru a prepara 4 portii de salata cu feta si macaroane avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 350 grame macaroane
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat mare
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie verde sau galbena
- 1/4 lingurita sos Tabasco
- 450 grame branza feta, scursa si taiata cubulete
- 350 grame ardei rosii dulci intregi la borcan, scursi si taiati felii
- 60 grame masline negre fara samburi si taiate in jumatati
- Fire de patrunjel proaspat, pentru ornat
Timp de gatit: 10 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se fierb macaroanele (vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor-Fierberea pastelor), apoi se clatesc sub jet de apa rece, se scurg bine si se lasa sa se raceasca circa 10 minute.
- Intre timp se amesteca aproximativ 30 de secunde intr-un robot de bucatarie, pana se omogenizeaza, patrunjelul, uleiul, sucul de lamaie si sosul Tabasco, obtinandu-se sosul.
- Se toarna sosul intr-un castron de salata si se adauga macaroanele fierte, feta, ardeii si maslinele. Se amesteca bine, apoi se orneaza cu fire de patrunjel si se serveste cu paine integrala.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: