Bucate alese

Bucate alese

Salata cu feta si macaroane

Branza fete cu gustul ei caracteristic, maslinele negre suculente si ardeii rosii dulci se combina cu pastele intr-un sos picant de patrunjel.
Pentru a prepara 4 portii de salata cu feta si macaroane avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 grame macaroane
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie verde sau galbena
  • 1/4 lingurita sos Tabasco
  • 450 grame branza feta, scursa si taiata cubulete
  • 350 grame ardei rosii dulci intregi la borcan, scursi si taiati felii
  • 60 grame masline negre fara samburi si taiate in jumatati
  • Fire de patrunjel proaspat, pentru ornat
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb macaroanele (vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor-Fierberea pastelor), apoi se clatesc sub jet de apa rece, se scurg bine si se lasa sa se raceasca circa 10 minute.
  2. Intre timp se amesteca aproximativ 30 de secunde intr-un robot de bucatarie, pana se omogenizeaza, patrunjelul, uleiul, sucul de lamaie si sosul Tabasco, obtinandu-se sosul.
  3. Se toarna sosul intr-un castron de salata si se adauga macaroanele fierte, feta, ardeii si maslinele. Se amesteca bine, apoi se orneaza cu fire de patrunjel si se serveste cu paine integrala.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/