Bucate alese

Bucate alese

Salata de ton cu fasole

Ingrediente necesare pentru 4 portii de salata de ton cu fasole:

  • 150 grame conserva de ton
  • 100 grame fasole uscata
  • 100 grame ceapa
  • 100 grame morcovi
  • 100 grame ardei kapia
  • 100 grame praz
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml otet
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 60 minute


MOD DE PREPARARE :
  1. Se spala fasolea si se pune la fiert, iar cand este fiarta se scurge bine de apa. Ceapa si ardeii kapia se curata, se toaca marunt, apoi se pun intr-un vas.
  2. Peste ceapa si ardei se adauga dressingul de salata facut din apa, sare, piper, ulei si otet puse dupa gust, se amesteca bine si se lasa circa 10 minute la macerat.
  3. Se curata prazul si se taie rondele, se curata morcovul dupa care se da pe razatoarea mare, acestea se rastoarna peste compozitia de ceapa si se amesteca usor.
  4. Peste salata se adauga boabele fierbinti de fasole, iar dupa ce acestea s-au racit, se adauga tonul din conserva si se amesteca foarte usor.
Sfaturi practice :
Se recomanda sa se foloseasca fasole colorata ( cea grasa ), cu bobul cat mai mare, sau daca nu avem, putem inlocui cu fasole fiarta din conserva pentru a se reduce si timpul de pregatire.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/