Bucate alese

Bucate alese

Sos de marar

Explozia de prospetime si de miresme ale mararului adunate intr-un sos ameteste si vrajeste pe oricine este indragostit de parfumurile tari.
Pentru 4 portii de sos de marar avem nevoie de :
  • 2 legaturi de marar
  • 100 grame faina
  • 200 ml lapte
  • 30 grame unt
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
Timp de preparare : 5 minute
Timp de gatit : 20 minute



MOD DE PREPARARE :
  1. Se cerne faina si se pune intr-un vas uscat, dupa care se amesteca incontinuu pe flacara mica pana se rumeneste putin.
  2. Se fierbe laptele, se toarna treptat peste faina pana se incorporeaza, apoi se fierb impreuna aproximativ 15 minute, amestecand incontinuu.
  3. Legaturile de marar se curata, se spala si se toaca marunt, se adauga in compozitia de faina, iar dupa ce s-a amestecat bine, se indeparteaza de pe foc, se adauga untul si condimentele, apoi se amesteca totul pana cand devine un sos cremos.
Sfaturi practice :
Acest sos se recomanda persoanelor cu afectiuni cardio-vasculare si renale sau persoanelor care tin regim fara sare, aceasta fiind eliminata din preparat.


POFTA BUNA !

1 comentarii:

ranio spunea...

cred ca sosul muselin o sa-l incerc si eu

Bazine

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/