Sosul cremos cu branza de vaci din aceasta mancare constrasteaza cu crevetii suculenti si castanele de apa crocante. Sparanghelul aduce tenta finala de culoare.
Pentru 4 portii de spaghete cu creveti si sparanghel avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 grame spaghete
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mijlocie, curatata si taiata felii
- 250 grame sparanghel, taiat in bucati scurte si oparit ( vezi ABC-ul Bucatariei - Oparirea legumelor )
- 250 grame castane de apa din conserva, scurse si taiate felii
- 125 grame branza de vaci
- 2 linguri rase mustar de Dijon
- 3 linguri vin alb sec sau vermut
- 1/2 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 350 grame creveti proaspeti, curatati
Timp de gatit : 15 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se fierb spaghetele (vezi Prepararea pastelor - Fierberea pastelor). Intre timp, se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se prajeste ceapa pane se moaie. Se adauga sparanghelul si castanele de apa si se prajesc, amestecand, 1 minut.
- Se reduce focul si se adauga branza de vaci, mustarul, vinul alb sau vermutul, sarea si putin piper si se incalzesc 3-4 minute, avand grija ca sosul sa nu fiarba.
- Se scurg spaghetele si se adauga in sos, amestecandu-le bine. Se scot intr-un castron mare, incalzit sau direct pe 4 farfurii si se servesc.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: