Bucate alese

Bucate alese

Spaghete cu creveti si sparanghel

Sosul cremos cu branza de vaci din aceasta mancare constrasteaza cu crevetii suculenti si castanele de apa crocante. Sparanghelul aduce tenta finala de culoare.
Pentru 4 portii de spaghete cu creveti si sparanghel avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 grame spaghete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si taiata felii
  • 250 grame sparanghel, taiat in bucati scurte si oparit ( vezi ABC-ul Bucatariei - Oparirea legumelor )
  • 250 grame castane de apa din conserva, scurse si taiate felii
  • 125 grame branza de vaci
  • 2 linguri rase mustar de Dijon
  • 3 linguri vin alb sec sau vermut
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 350 grame creveti proaspeti, curatati
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 15 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb spaghetele (vezi Prepararea pastelor - Fierberea pastelor). Intre timp, se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se prajeste ceapa pane se moaie. Se adauga sparanghelul si castanele de apa si se prajesc, amestecand, 1 minut.
  2. Se reduce focul si se adauga branza de vaci, mustarul, vinul alb sau vermutul, sarea si putin piper si se incalzesc 3-4 minute, avand grija ca sosul sa nu fiarba.
  3. Se scurg spaghetele si se adauga in sos, amestecandu-le bine. Se scot intr-un castron mare, incalzit sau direct pe 4 farfurii si se servesc.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/