Bucate alese

Bucate alese

Strudel cu caise

Pentru 1 tava cu 2 strudele cu caise avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Pentru aluat:
  • 350 grame faina de grau tip 405 sau 550 si in plus pentru prelucrat
  • 1 ou mare
  • 150 grame unt topit pentru uns si pentru forma
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 200 ml lapte sau frisca lichida pentru turnat deasupra
Pentru umplutura:
  • 500 grame caise
  • 60 grame zahar
  • 100 grame alune, migdale sau fistic zdrobit
Timp de preparare : 40-50 minute
Timp la cuptor : 35-40 minute




MOD DE PREPARARE :



  1. Se prepara aluatul pentru strudel tinand cont de reteta de baza a acestuia (vezi Retete de Baza - Aluatul de strudel). Se pun toate ingredientele pentru aluat intr-un vas pentru mixer, impreuna cu 125 ml apa calduta. Se framanta cu mixerul sau cu robotul de bucatarie timp de 5 minute.
  2. Dupa ce s-a odihnit, se framanta aluatul incalzit timp de 5 minute, apoi se bate pe suprafata de lucru si se modeleaza 2 bile. Se ung bilele cu cate o lingurita de ulei ca sa nu se usuce.
  3. Pe rand, se presara un servet de bucatarie curat si sucitorul cu faina. Se modeleaza prima bila de aluat sub forma de dreptunghi si se intinde pe servet, trecandu-l pe dosul palmei de la mijloc catre margini.
  4. Facem umplutura astfel: se spala caisele, se injumatatesc si li se indeparteaza samburii. Se taie caisele felii si se amesteca cu zaharul.
  5. Se unge foaia de aluat cu unt, pe una dintre jumatati se imparte umplutura. Se lasa 1-2 cm liberi pe margini, pe lungime. Marginile lasate libere se ung cu apa.
  6. Se presara deasupra cu alune, migdale sau fistic zdrobit, dupa care se ruleaza pe latime, de la marginea cu umplutura. Se ruleaza strudelul cu ajutorul servetului. Capetele foii de aluat se indoaie sub rulada si se apasa putin cu degetele. Se face la fel si cu cea de-a doua bila de aluat.
  7. Se incinge cuptorul la 220°C ( 200°C cu ventilator sau treapta 4-5 ).
  8. Se aseaza cele 2 strudele intr-o tava unsa cu ulei, cu partea imbinata in jos. Se ung cu unt, se toarna deasupra laptele sau frisca. Suprafata se inteapa de mai multe ori cu varful unui cutit.

POFTA BUNA !

1 comentarii:

Anonim spunea...

wonderful points altogether, you just received a
logo new reader. What might you suggest about your put up
that you simply made some days ago? Any certain?

Also visit my page: RemonaMNgoun

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/