Bucate alese

Bucate alese

Strudel italienesc cu carne de vita

Acest strudel italienesc cu carne de vita constituie un fel principal delicios daca este servit fierbinte, cu o garnitura de salata combinata.
Pentru 3 strudele avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
  • 1 portie aluat de strudel ( vezi Retete de Baza - Aluatul de strudel )
  • 150 grame unt topit, in plus pentru uns si pentru forma
  • 150 ml lapte sau frisca batuta pentru uns
  • 250 grame faina, in plus pentru prelucrat
Pentru umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 grame carne de vita macra, tocata
  • 1 legatura busuioc
  • 1 conserva rosii pentru pizza
  • 1 lingurita oregano maruntit
  • 1 lingurita boia dulce
  • Sare si piper negru
  • 1 ceapa de apa
  • 50 grame svaiter ras
  • 1 ardel gras galben si unul verde
  • 2 ardei grasi rosii
Timp de preparare : 60 minute
Timp la cuptor : 35-45 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se prepara aluatul ca in reteta de baza si se lasa in repaus 30 minute. Se unge forma cu unt.
  2. Pentru umplutura se curata ceapa si usturoiul si se toaca. Mai intai se caleste ceapa, apoi usturoiul, pana ce acestea devin sticloase. Se adauga carnea tocata si se prajeste amestecand mereu. Se curata busuiocul si se taie frunzele in fasii.
  3. Se adauga la amestecul cu carne, rosiile, verdeturile si condimentele. Se fierbe totul circa 5 minute, descoperit, la foc mic, amestecand, apoi se potriveste gustul cu sare si piper. Se curata ceapa de apa, se taie ardeii pe jumatate, se curata si se spala. Legumele se taie in fasii subtiri.
  4. Se incinge cuptorul la 220°C (200°C cu ventilator sau treapta 4-5). Pe raftul de jos al cuptorului se aseaza un vas termorezistent cu apa fierbinte.
  5. Se imparte aluatul in 3 portii. Se intind pe rand foile de strudel si se ung cu unt. Tocatura de carne se intinde pe foi iar deasupra se aseaza in lung legumele.
  6. Se ruleaza strudelele, se aseaza unul langa altul in tava si se inteapa cu varful unui cutit. Se ung cu unt si se coc 35-45 minute, stropindu-le din 10 in 10 minute cu 150 ml lapte sau frisca. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se presara branza. Se termina de copt, se scot din cuptor si se mai lasa sa stea 5 minute dupa care se taie in bucati si se servesc.
Sfaturi practice:
Aluatul de strudel facut acasa se poate foarte bine inlocui cu unul cumparat din magazin.

POFTA BUNA !

1 comentarii:

Ramona Alina spunea...

Aratã tare bine...yummy:)

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/